3 tips van de logopedist voor thuis

We komen graag met je in contact.

Ook thuis kan je vorderingen maken met logopedie. Eens een de week ga je naar de logopedist, de andere dagen doe je de oefeningen thuis. Ga je dan weer naar de logopedist, dan krijg je weer nieuwe oefeningen.

Wil je een nieuwe gewoonte aanleren dan is het nodig om dagelijks te oefenen. De spieren in je mond raken dan gewend aan zowel een nieuwe plek en houding. Toch blijkt het in de praktijk zo te zijn dat het oefenen thuis er nogal eens bij inschiet.

Hierdoor zal de behandeling langer duren dan nodig is. Ook al heb je een aardige logopedist, het is ook weer niet zo dat je daar elke keer heen wilt gaan. Daarom hebben we in dit artikel een aantal tips opgenomen om van deze oefeningen eenvoudig een dagelijkse routine te maken.

Tips om thuis te oefenen makkelijker te maken:

Vast moment

Plan voor jezelf een vast moment per dag om je oefeningen te doen. Hiervoor kan je een alarm op je telefoon instellen. Kies een tijdstip waarop je vrijwel iedere dag tijd hebt, zo hou je makkelijker vol.

Beter iets dan niets

Iets is altijd beter dan helemaal niets. Kom je een keer tijd te kort, doe dan een paar oefeningen minder. Je kan tijdens het tv kijken goed trainen op de luiste lipsluiting en tongligging. Zo sla je twee vliegen in een klap!

Muziek

Je kan de oefeningen een stuk leuker maken met een muziekje erbij. Door mee te zingen kan je meteen aan je klanken werken!

Auto

De auto is een prima plek om je logopedie oefeningen te doen. Je kan je logopedist vragen om speciale oefeningen die je tijdens het autorijden kan doen. Zo heb je altijd een gelegenheid om toch te blijven oefenen!