Word logopedie vergoed?

We komen graag met je in contact.

Voor een behandeling bij de logopedist krijg je bij bijna alle zorgverzekeraars een vergoeding vanuit de basisverzekering. Er hoeft geen sprake te zijn van een aanvullende verzekering. Je moet dan wel eerst naar een arts of specialist voor een doorverwijzing.

Logopedie vanuit de basisverzekering

Kosten van behandelingen voor logopedie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Er is geen extra verzekering nodig voor een behandeling door de logopedist. Indien je een eigen risico hebt dan vallen de kosten voor de behandeling bij de logopedist daar wel onder. De vergoeding is dan ook afhankelijk van het aantal behandeling en de hoogte van je eventuele eigen risico. Dit is per persoon verschillend.

Ook kosten voor de behandelingen bij logopedie die je terug kunt krijgen door een no-claim regeling komen in aanmerking. Behandelingen bij logopedie voor minderjarige kinderen behoren niet tot de no-claim regeling.

Vergoeding bij een restitutiepolis of naturapolis

In het geval van een naturapolis declareert de logopedist de kosten van de behandeling gelijk bij de zorgverzekeraar. En bij een restitutiepolis ontvang je zelf eerst de rekening voor logopedie. Deze rekening moet dan eerst betaald worden. De vergoeding voor logopedie kan je daarna bij de verzekeraar terugvragen door de rekening op te sturen.

Vergoeding bij taalverwerking

Logopedie bij lees- en spellingsproblemen wordt door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket volledig vergoed. Behandelingen voor dyslexie worden niet vergoed. In geval van ernstige enkelvoudige dyslexie is er onder voorwaarden eventueel een door de gemeente mogelijk.

Vergoeding in geval van een eigen risico

De behandelingen bij logopedie vallen onder het basispakket. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen door de logopedist. De behandelingen moeten wel plaatsvinden door middel van een doorverwijzing door een specialist of arts. Er hoeft geen sprake te zijn van een aanvullende verzekering. In geval van een eigen risico valt de vergoeding daar wel onder.